4 motive sa revizui aceasta bautura

rsz povarenok_lapte_cacao_f

Deliciu culinar al copilariei devenit inamic incontestabil pentru grasimea abdominala!

S-a dovedit ca  marca copilariei noastre, Laptele cu Cacao, este alimentul ideal care acopera cele mai neglijate nevoi nutritionale ale organismului.
Dieta copilarie nu este o dieta in adevaratul sens al cuvantului; ea presupune ca pe langa o alimentatie echilibrata si sanatoasa, sa existe 3 portii pe zi de cacao cu lapte, asociate meselor principale ale zilei sau in cazul unei persoane care face sport – o cana dimineata, iar celelalte doua inainte si dupa antrenament. Ajuta la o pierdere rapida a grasimii din jurul abdomenului, din urmatoarele motive:

1.Efectul calciului

povarenok calcium
 

Cercetatorii cunosc de ani de zile rolul pe care-l joaca calciul in constructia unor oase puternice, dar studii recente au dezvaluit rolul pe care il are acesta in controlul grasimii abdominale.  Calciul impiedica organismul sa absoarba grasimea, estimandu-se ca 1,000 mg de calciu poate insemna pierderea a 8 kg de grasime. Ceea ce este si mai interesant este faptul ca studiile au aratat ca produsele lactate contin cea mai buna sursa de calciu care se absoarbe rapid.

povarenok lapte_cacao
 

Trei portii de lapte cu cacao iti vor oferi cele 1,000 mg de calciu necesare; orice surplus va fi considerat bonus.

2.Vitamina D

povarenok lapte_cacao_1

 
Tot calciul din lume nu te va ajuta daca nu ai o doza buna de vitamina D, pentru ca aceasta este responsabila de transferul calciului din hrana in organism, ceea ce inseamna ca daca nivelul de vitamina D scade, calciul necesar in mentinerea supletei este si el deficitar. Alte simptome ale carentei de vitamina D sunt muschi slabiti, fragilitate osoasa si depresie, ceea ce nu este o combinatie optima pentru .. success! Corpul produce in mod natural vitamina D atunci cand este expus la soare, dar oamenii petrec foarte mult timp in interior pentru a beneficia de acest avantaj, iar expunerea excesiva la lumina solara genereaza risc crescut de cancer de piele. Solutia? Laptele cu cacao, intrucat majoritatea laptelui are adaos de vitamina D.
 
 
Totusi o precautie este necesara: alegerea laptelui de 1% grasime. Vitamina D nu functioneaza daca nu este in prezenta grasimii pentru a o descompune, iar laptele gras are prea multe calorii pentru a-l transforma intr-un obicei zilnic.

3.Anduranta

 
povarenok anduranta-min

Daca vrei sa slabesti, trebuie sa faci exercitii – nimic surprinzator aici, DAR laptele cu cacao poate sa iti imbunatateasca obiectivele. Studiile pe un grup de subiecti carora li s-a adminstrat lapte cu cacao inainte de pedalatul pe bicicleta stationara au fost capabili sa reziste cu 49% mai mult timp si sa faca fata unui efort mai intens fata de cei carora li s-au dat bauturi sportive cu carbohidrati si electroliti. Motivul? Laptele are electroliti naturali care hidrateaza mai bine ca apa, iar lactoza ajuta la sustinerea efortului muscular. Un alt studiu a avut rezultate similare si a mers mai departe, intreband participantii ce bautura are un gust mai bun. Deloc surprinzator, 100% au ales laptele cu ciocolata!

4.Conexiunea proteina – masa corporala

povarenok lapte_cacao_2-min
 

Vrei sa stii care este secretul sa fii slab? Muschii! Asta pentru ca muschii ard mai multe calorii ca grasimea, astfel incat pentru fiecare fibra noua musculara creata, metabolismul de repaos primeste un semnal de a elibera energie din grasimi. Orice lapte cu ciocolata te poate ajuta sa faci acest lucru. Cercetatorii au descoperit ca incarcarea ideala de proteina pentru cresterea masei musculare este de 10 pana la 12 grame, jumatate inainte si jumatate dupa antrenament.
 
Cata proteina vei gasi in laptele degresat cu ciocolata? 8 grame / cana. Asta inseamna ca o portie inainte si una dupa antrenament iti poate oferi un total de 16 grame de proteina, adica o cantitate ideala. Adauga-le langa cana pe care o consumi dimineata si te vei trezi cu un metabolism care va arde calorii o zi intreaga.