Aluat pentru Pizza

Cea mai simpla reteta pentru aluatul de pizza.
Desi adesea cautam metode mai usoare de a face un blat pentru pizza, totusi cele mai delicioase placinte se primesc atunci cand faci aluatul de sine statator. Retete de aluat sunt multe si fiecare isi are stilul sau insa aceasta reteta de aluat pentru pizza este cea mai usoara.
Vom avea nevoie de:
1.1/2 cana (375 ml) de apa calda
2 pachetele de drojdie uscata
2 linguri de zahar
2 lingurite de sare
4 cani rase de faina
+
Topping la dorinta
Toarna apa calda intr-un bol
Pune drojdie
Masoara faina intr-un vas separat
Adauga zaharul in apa cu drojdie
Adauga sare
Mesteca bine bolul cu lichid pana omogenizezi, adauga 1/4 cana de ulei
Adauga faina in mixtura
Se framanta cu o lingura
Dupa ce obtinem un aluat cleios, acoperim bolul cu o pelicula. Lasam sa dospeasca cam 1 - 1.30 ore
Intre timp pregatim tava - o ungem cu ulei sau faina, incalzim cuptorul pana la 250.C
Dupa ce avem un aluat ferm care nu se mai lipeste de mana, il sectionam si punem pe tava.
Adaugam sos de rosii - dupa plac
Punem topping de cascaval si pepperoni
Punem tava la cuptorul preancalzit - pentru 12-15 minute. Dupa care, razuim peste pizza fierbinte niste parmesan.
Pofta mare!