Aluat pentru Pizza

povarenoki aluat_pizza_14

 
Cea mai simpla reteta pentru aluatul de pizza.
 
 
 
Desi adesea cautam metode mai usoare de a face un blat pentru pizza, totusi cele mai delicioase placinte se primesc atunci cand faci aluatul de sine statator. Retete de aluat sunt multe si fiecare isi are stilul sau insa aceasta reteta de aluat pentru pizza este cea mai usoara.
 
Vom avea nevoie de:
 1.1/2 cana (375 ml) de apa calda
 2 pachetele de drojdie uscata
 2 linguri de zahar
 2 lingurite de sare
 4 cani rase de faina
+
Topping la dorinta
 
 
 

 

Toarna apa calda intr-un bol
 
povarenoki aluat_pizza_1
 

 

Pune drojdie
 
povarenoki aluat_pizza_2
 
 


Masoara faina intr-un vas separat
 
povarenoki aluat_pizza_3
 

 

Adauga zaharul in apa cu drojdie
 
povarenoki aluat_pizza_4
 

 

Adauga sare
 
povarenoki aluat_pizza_5
 

 

Mesteca bine bolul cu lichid pana omogenizezi, adauga 1/4 cana de ulei
 
povarenoki aluat_pizza_6
 

 

Adauga faina in mixtura
 
povarenoki aluat_pizza_7
 

 

 
Se framanta cu o lingura
 
povarenoki aluat_pizza_8
 

 

 
Dupa ce obtinem un aluat cleios, acoperim bolul cu o pelicula. Lasam sa dospeasca cam 1 - 1.30 ore
 
 
povarenoki aluat_pizza_9
 

 

Intre timp pregatim tava - o ungem cu ulei sau faina, incalzim cuptorul pana la 250.C
Dupa ce avem un aluat ferm care nu se mai lipeste de mana, il sectionam si punem pe tava.
 
povarenoki aluat_pizza_10
 

 

 
Adaugam sos de rosii - dupa plac
 
 
povarenoki aluat_pizza_11
 

 

 
Punem topping de cascaval si pepperoni
 
 
povarenoki aluat_pizza_12
 

 

povarenoki aluat_pizza_13
 

 

 
Punem tava la cuptorul preancalzit - pentru 12-15 minute. Dupa care, razuim peste pizza fierbinte niste parmesan.
 
 

 

povarenoki aluat_pizza_14
 
 
Pofta mare!