Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Ardei umpluți la cuptor

Ardeii făcuți în vasul de lut parcă au un alt gust,  îmi amintesc de oalele de lut cu gura îngustă în care bunica aranja sărmăluțele micuțe și mă minunam de fiecare dată cum le scoate de acolo când abureau  proaspăt aduse din cuptor.

Așa că dacă aveți ocazia să procurați vase din lut , nu ezitați...

 

Ardei umpluți la cuptor

Ingrediente

10-12 ardei în funcție de vas;
1 morcov mare;
400-500 gr. carne de porc;
400 gr. orez;
2 cepe;
1 mănunchi mărar;
1-2 roșii;
2 lingurițe de boia;
2 lingurițe piper negru măcinat;
2 lingurițe oregano uscat;
2 lingurițe sumac ( la dorință);
300 gr. sos de roșii;
sare după gust;
2 linguri ulei.

Pasii retetei

1

Ardeii se spală și se curăță de semințe, căpăcelul se păstrează.

2

Spălăm și pregătim celelalte ingrediente.

Orezul se spală în multe ape și se lasă puțin la înmuiat.

3

Carnea se taie cubulețe, mărunțim și ceapa, roșia, mărarul.

Morcovul se dă prin răzătoare.

4

Carnea o călim în puțin ulei, o scoatem și călim tot aici ceapa, urmează apoi și morcovul.

Punem totul în bolul cu orez, condimentăm cu sare, piper și boia de ardei dulce. Amestecăm.

5

Umplem ardeii și îi aranjăm în vas.

6

Peste se toarnă sosul de roșii amestecat cu un pahar de apă, oregano uscat și sumac, puțină sare după gust.

7

După 1 oră și 40 -50 minute la cuptor sub capac la 200 C obținem așa o minunăție.

8

Poftă mare să aveți!!!!