Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Baba albă în cuptorul cu lemne

Este o rețetă tradițională , o rețetă care ne reprezintă pe noi ca moldoveni, o rețetă ce vine de la buneii noștri și care are un șir de varietăți.Va arăt reteta care se face la noi la nord, rumenită bine in cuptorul cu lemne.

Baba albă în cuptorul cu lemne

Ingrediente

800-1000 gr tăieței;
24 ouă proaspete;
1 litru de lapte;
2 pahare cu zahăr;
50-70 gr unt;
1/2 linguriță cu sare și puțin ulei.

Pasii retetei

1

Se folosesc deobicei taietei de casă făcuți cu ou ,uscati  din timp. Cine nu își permite asemenea lux de timp, folosesc din comert , sunt in zilele noastre de calitate foarte bună...

2

Se fierb tăiețeii în apă puțin sărată și se lasă să fie puțin tari , se vor mai pregăti la cuptor.

3

Tăiețeii se scurg de apă, se pun într-un vas mare, se amestecă cu unt si se lasă să se răcească.

4

În alt vas mare se sparg cele 24 ouă (inițial credeam că-s multe, nu va faceți griji, e numai bine) se amestecă cu zahărul și se bat îndelung pină devin pufoase.

5

Se adaugă apoi laptele de temperatura camerei și continuăm amestecarea până credeți că e suficient de bine.

6

Se trece compoziția la tăiețeii răciți.

7

Se amestecă bine.

8

Trecem compoziția in tăvile unse cu ulei.

9

Cu mare atenție se pun tavile la cuptorul cu lemne, sau în cuptorul pe care îl avem în bucătăriile noastre...

10

După 25-35 minute, depinde de temperatură, se scoate minunăția de băbuță albă ca la moldoveni.

11

După ceva timp de răcire, se scoate din tavă și se taie după plac.

Savurați cu plăcere!!!