Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Biscuiti "Ciuperci"

Vin sarbatorile de iarna si ca sa bucurati copii iata ce biscuiti minunati puteti gati!!!Se fac foarte repede, simplu si arata deosebit -Lu Frederic i-au placut mult si procesul de a le pregati:) Sunt crocanti, fragezi, aromati, frumosi si deosebiti, chiar merita sa-i incercati.
Biscuiti "Ciuperci"

Ingrediente

Unt 250 g moale la temperatura camerei
Oua 2 buc
Zahar pudra 150 g sau 1 pahar mediu
Amidon alimentar 4 pahare
Faina alba 0.5 pahare
Praf de copt 1 linguri adica 1 plic de 10g
Cacao pudra 2 linguri
Esenta de vanilie 1 buc

Pasii retetei

1

Intr-un bol puneti untul moale, zaharul pudra, ouale si vanilia.

Amestecati bine cu mixerul.

2

Adaugati amidonul, faina si praful de copt, framintati aluatul - la inceput cu o spatula/lingura pana incorporati faina.

3
Apoi il scoateti din bol pe masa presarata cu faina si il uniformizati - va iesi un aluat de consistenta plastilinei, moale si placut.
4

Taiati-l bucatele mici, cat o nuca si le faceti bilute.

Mie mi-au placut biscuitii finali cei care au fost din bilute mai mici, asa ca vedeti sa nu le faceti prea mari.

5

Luati o sticla de la apa si o folosim sa dam forma de ciuperci biscuitilor.

Gura sticlei o bagati in cacao - eu am pus mai mult de 2 linguri sa-mi fie mai usor si repede de lucrat.

6

Aranjati bilele de aluat pe tava de copt si apasati cu gura sticlei pe mijloc, aveti grija nu chiar tare.

Repetati procesul de fiecare data - cacao - presat biscuitele si iar cacao, pana terminati cu toti.

7

Se coc aproximativ 10-15 minute la cuptor preincalzit la 200 grade. Aveti grija sa nu-i rumeniti prea tare, trebuie sa fie mai albi deasupra si la fund roz.

8

Lasati sa se racoreasca si serviti.

Pofta Buna!