Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Biscuiti de susan

Super deliciosi,aromati si sanatosi!
Biscuiti de susan

Ingrediente

65 gr faina+2 linguri;
1/2 lingurita praf de copt;
1/2 lingurita sare;
60 gr unt;
240 gr zahar ;
1 ou mare sau 2 mici;
1/2 lingurita esenta de vanilie;
1/2 lingurita suc de lamiie;
150 gr susan.

Pasii retetei

1

Susanul se prajeste pe o tigaie cu  fundul gros,fara ulei,mestecind in permanenta ca sa nu se arda,pina devine auriu.

2

Untul moale se mixeaza cu zaharul(eu am pus doar 200 gr de zahar si au iesit foarte de dulci).

3

Urmeaza oul,esenta de vanilie,sucul de  lamiie(eu am pus de portocala). Daca aveti 2 oua mici,se adauga cite unul,mixind permanent.Se adauga faina amestecata ca sarea si praful de copt.

4

In final se adauga susanul.Eu am macinat 2/3 din susan ca sa manince si copiii care "nu maninca" seminte intregi. Compozitia obtinuta se  inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider pentru o ora.

5

Pe o tava asternuta cu hirtie de copt,cu ajutorul  a doua lingurite,modelati bilute cit o nuca. Se aseaza la distanta una de alta,caci in timpul coacerii se aplatizeaza.

6

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 7-8 minute,pina devin aurii,la nivelul de mijloc.Daca aveti doar doua nivele,lasati 4-5 minute jos,apoi urcati tava la treapta de sus.
Atentie!Se fac repede!

7

Perfecti la ceai,cafea sau pur si simplu...