Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Briose cu crema

Am facut in viata mea sute de briose,dar acestea le-au "batut" pe toate... Fragede,aromate...o savoare de gusturi...
Briose cu crema

Ingrediente

Pentru briose(30 bucati):
400 gr morcov;
3 oua;
360 gr ulei;
40 gr iaurt;
400 gr zahar;
50 gr ananas;
100 gr nuci maruntite(optional);
100 gr fructe uscate(optional);
440 gr faina;
2 lingurite praf de copt;
1 lingurita bicarbonat de sodiu.
Pentru crema:
340 gr crema de brinza;
115 gr unt;
100 gr zahar pudra vanilat;
cacao,pireu de fructe(optional).

Pasii retetei

1
Se curata morcovul, se spala si se da prin razatoare mascata. Se scurge de  surplusul de suc. Se adauga ouale.
2
Se adauga zaharul,iaurtul,uleiul,ananasul taiat bucati mici.
P.S. Eu am folosit doar jumatate din cantitatea de zahar propusa de reteta originala. In loc de iaurt am folosit smintina,iar ananas am pus din cel conservat.
3
Se amesteca bine pina se topeste zaharul.
4
Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
5
Se amesteca faina cu compozitia lichida. Se adauga fructele uscate.Eu am folosit rachitele.
6
Se pune aluatul  in forme de briose cam 3/4.
7
Se  coc  in cuptorul preincalzit la 180 grade cam 25-30 minute pina devin aurii si iese scobitoarea curata.
8
In jumatate de aluat am adaugat si nuci.
9
Aici se vede deosebirea dintre cele cu nuci(dreapta) si fara(stinga).
10
Cam asa arata in sectiune.
11
Pentru a face crema se bate  crema de brinza foarte rece(eu am folosit mascarpone) cu untul moale si zaharul pudra pina se omogenizeaza,apoi se imbraca briosele. 
Pentru decor am folosit fructe de phisalis si am presarat zahar brun.
12
In jumatate de crema am adaugat cacao si le-am presarat cu  fulgi de ciocolata.
13
Iar pentru o petrecere e o idee superba!