Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Budincă de legume la cuptor

Aici imaginația poate juca cum dorești, sau in funcție de ce legume dispui la moment...Apoi le inunzi într-un amestec de ou cu smântână și merge totul la cuptor...

O gustosenie !!!

Budincă de legume la cuptor

Ingrediente

2 ardei kapia;
400-500 gr. ciuperci șampinion;
2 cepe;
2 căței de usturoi;
2 fire ceapă verde sau altă verdeață la dorință;
5 oua;
2 linguri smântână sau iaurt (frișcă);
sare și piper negru proaspăt măcinat după gust;
2 linguri ulei.

Pasii retetei

1

Pregătim ceapa, o tocăm mărunt.

Ciupercile se curăță și se taie în patru.

 

2

Ungem tava cu puțin unt, călim la foc mare ciupercile cu o lingură de ulei pana se rumenesc ușor.

După ciuperci călim puțin ceapa cu usturoiul.

Urmează ardeii kapia taiati fâșii.

Totul se trece în tavă în straturi.

3

Într-un bol mare se amestecă ouăle cu smântâna sau iaurtul.

Nu uităm de sare și piper negru.

4

Turnăm peste legume amestecul de ou și adaugam ceapa verde sau altă verdeata la dorință.

5

Merge la cuptor la 200-230C pentru 20-25 minute.

Cu multă îndrăzneală se poate de adăugat și vinete sau morcov... Experimentați!!!!

6

Poftă bună!!!!