Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Cheesecake cu gem

Un desert delicios ce aminteste ceva de ciocolatele ''lapte de pasare". E perfect pentru masa de sarbatoare sau o savurare dulce in familie...
Cheesecake cu gem

Ingrediente

200-250gr biscuiti uscati si farimiciosi;
250gr crema de brinza Philadelphia;
200ml frisca 10%;
80gr zahar;
un pliculet cu gelatina;
gem (eu am luat gem de prune);
70-100gr unt.

Pasii retetei

1
Primul lucru ce-l facem este de a pune gelatina intr-un vas cu citeva linguri de apa rece pentru imbibare.
2
Biscuitii se maruntesc intr-un mojar sau cu ajutorul sucitorului.
3
Se pune si untul la topit...
4
Untul topit se adauga la biscuitii macinati si se amesteca bine pina masa devine lipicioasa asemeni unu-i aluat farimicios...
5
Pentru a pregati cheescake-ul e nevoie de o tava cu margini detasabele.
Aluatul farimicios obtinut se presaza bine pe fundul tavii.
6
50ml din frisca se pune pe foc impreuna cu zaharul si se amesteca pina la topire si incalzire.Apoi se adauga gelatina inmuiata anterior si se amesteca pina la topirea acesteia...
Atentie!!!Nu aduceti pina la fierbere...
7
Pregatim si crema de brinza...
8
Celelalte 150 ml frisca se bat bine cu mixerul sau cu telul pina putin se ingroasa, se adauga crema de brinza si amestecul de frisa cu gelatina si se amesteca totul bine pina la omogenizare...
Obtinem o compozitie cremoasa...
9
Compozitia data se adauga in tava peste blatul de biscuiti.
Se da tava la frigider pentru 2-3 ore.
10
Dupa perioada petrecuta la frigider, compozitia se intareste.
11
Finisam cu un strat subtire de gem la alegere, eu am folosit unul de prune.
12
Se detaseaza atent marginea tavii si transferam tarta pe o farfurie.
13
Puteti sa mai lasati tarta la frigider citeva ore , sau o puteti servi imediat...
14
Pofta mare!!!