Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Cheesecake cu mure fără coacere

Desert răcoritor , perfect pentru perioada caldă a anului, cu o aromă intensă de mure dulci-acrișoare și culori apetisante.

Așa cum apăruse murele, cu mare nerăbdare l-am gătit...

Cheesecake cu mure fără coacere

Ingrediente

400gr mure proaspete;
200gr cremă de brânză;
400gr brânză de vaci;
100ml iaurt natural;
2 linguri zahăr;
4 linguri miere de albine;
3 linguri cu vârf cu fulgi de ovăz;
1 banană;
50 ml lapte;
150gr fulgi de cocos;
mentă pentru decor;
20gr gelatină.

Pasii retetei

1

Facem un amestec din o banană pasată, fulgi de ovăz, fulgi de cocos, 2 linguri mari de miere de albine și 50 ml lapte. Se amestecă bine și se lasă pentru câteva minute.

2

Murele se spală și se curăță.

3

Adăugați la mure 2 linguri zahăr, puțină apă și la foc mic până se înmoaie și lasă suc.

După ce se racesră puțin, se trece totul prin sită măruntă până rămân semințe practic uscate.

4

Amestecul pentru blat se repartizează în tava tapetată cu hârtie pentru copt și unsă cu unt.

Se dă la cuptor pentru 10-12 minute la 200C.

5

Facem amestecul din brânză. 

Adaugi crema de brânză, brânza de vaci, iaurtul, 2-3 linguri mari de miere de albine.Se amestecă totul bine cu un blenderul până se omogenizează bine și devine amestecul cremos.

Pregătim și gelatina după instrucție, 10gr , și se adaugă la amestecul de brânză.

După ce blatul sa răcit, se toarnă jumătate din crema de brânză, se repartizează uniform și merge la frigider pentru întărire.

6

Celelalte 10 gr gelatină se adaugă la sosul de mure.

Crema de brânză rămasă se amestecă cu o parte din sosul de mure.

7

Se toarnă al doilea strat și iarăși la frigider.

8

Finisăm cu sosul de mure și iar la figider pentru cel puțin o oră.

9

Când totul e prins bine, se scoate bordura tăvii și decorăm după plac.

10

O gustosenie multicoloră... sănătoasă și gustoasă...

Să aveți poftă!!!