Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Chifteluțe în sos de roșii cu busuioc

Chifteluțe aromate in sos dulce acrisor care merg perfect la o garnitură pe plac : paste, pireu de cartofi sau alte rădăcinoase, terci de hrișcă, grîu sau orez, sau poate o salată...la alegerea fiecărui...

Chifteluțe în sos de roșii cu busuioc

Ingrediente

300 gr tocătură vită;
300 gr tocătură pui;
2 cepe;
2 linguri crupă de griș;
1 ou;
1/2 litru suc de roșii;
1 lingură pastă de roșii;
1 linguriță plină cu busuioc uscat;
sare și piper negru după gust.

Pasii retetei

1

Pregătim amestecul pentru chifteluțe amestecând cele două tipuri de tocaturi, ceapa tocată mărunt, grișul, oul, sarea și piperul negru.

2

Cealaltă ceapă se toacă și se călește în puțin ulei.

3

Se adaugă apoi sucul de roșii și pasta de roșii.Se lasă  la foc mic câteva minute.

4

In acest răstimp dăm formă chifteluțelor, înmuiați mâna puțin în apă sau ulei pentru un lucru mai cu spor.

5

Chifteluțele eu nu le-am prăjit, le-am scufundat asa in sos.

6

Adaugăm busuioc mărunțit, sare și piper negru după gust, puțin zahăr dacă roșiile sunt acrișoare.

Peste 4-5 minute se întorc ușor pe cealaltă parte și se mai lasă ceva minute.

7

Sunt suculente și foarte gustosele...

Poftă mare!!!