Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Cighiri în prapur cu ficat de pui

Chighirii , o rețetă tipică regiunii de sud a Prutului, gătită și în Moldova, Dobrogea, Bucovina, dar și revendicată de bucătăria rusă și bulgară.

A cui o fi cu adevărat nu știu , dar știu că buneii o găteau mereu cu mămăligă și era o gustosenie. Rețeta de bază conține un amestec de măruntaie de porc: inimă, ficat, plămîn și carne...eu am făcut o interpretare a cighirilor cu carne și ficat de pui.

Nu cedează cu nimic...

Cighiri în prapur cu ficat de pui

Ingrediente

500 gr. ficat pui;
300-400 gr. tocătură de pulpă de pui;
200 gr. prapur de porc;
1 ceapă mare sau 2-3 mici;
5-6 căței usturoi;
2 ouă;
1 lingură griș;
sare, piper negru;
2 linguri cu ulei.

Pasii retetei

1

Ficații se curăță, se spală și se rumenesc cu puțin ulei și sare până sunt aproape gata.

2

Carnea tocată se amestecă cu ficatul tăiat cubulețe, ceapa cubulețe, usturoiului tocat, ouă, griș, sare , piper și am adăugat și sucul lăsat de ficat pentru că cighirii să fie mai suculenți.

3

Pregătim prapora, o secționăm după dorință și în funcție cât de mari vrem să facem cighirii.

4

Dăm forma unei pârjoale.

5

Se aranjează pe tavă și merg la cuptor pentru 15-20 minute la 200C.

6

Cântă în tavă cighirii când sunt scoși.

7

Se consumă cu mămăligă sau fără, cu murături sau fără, cu muștar sau fără, mai pe scurt,  cum doriți..