Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Ciorbă cu fasole și tăieței

O ciorbă clasică care se face cu carne sau fără, adaugi ingrediente și verdeață după plac și primești plăcere.

Ciorbă cu fasole și tăieței

Ingrediente

500 gr. oase de văcuță sau porc, la dorință;
1 morcov mare;
4-5 cartofi;
1 cut. fasole roșii;
200 ml suc de roșii;
verdeață , am avut pătrunjel și leuștean;
3 ouă pentru tăieței;
făină;
sare după gust.

Pasii retetei

1

Pregătim ingredientele până fierbe carnea.Nu uităm să facem focul mic până strângem toată spuma.

Pregătim apoi cartofii, morcovul, fasole.

Sucul de roșii e de casă și are propria acritură, în caz că vă pare insuficient de acra ciorba, puteți adăuga suc de lămâie sau borș acru.

2

Se pregătesc și tăiețeii, am folosit doar gălbenușuri și făină cât a cuprins.

!!!! Pentru informații, nu puneți sare în aluat, sarea după principiul osmozei tinde să atragă apa, făcând tăiețeii moi. Fără sare tăiețeii rămân tărișori.

După același principiu fac și aluatul pentru colțunași...se sărează apa în care fierb.

3

După ce a fiert carnea, se adaugă cartofii și morcovul. Se fierbe la foc domol 8-10 minute.

Se adaugă apoi sucul de roșii și fasolele. Rămân la foc încet încă 5 minute.

Se pune apoi tăiețeii și când se ridică la suprafață se pune verdeata și se stinge focul.

Ciorba rămâne sub capac pentru 5-10 minute, cum aveți răbdare...

Nu uitați să potriviți de sare.

4

O linguriță de smântână și un ardei iute și totul e perfect...