Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Clafoutis cu cirese

Un desert renumit in bucataria franceza. De fapt e o clatita imensa gatita la cuptor.E minunata, o puteti gati si cu alte fructe - insa combinatia cu cirese imi pare cea mai reusita.
Clafoutis cu cirese

Ingrediente

500gr cirese;
4 oua;
100gr zahar;
150gr faina;
250ml lapte;
putina sare;
10gr unt si o lingura cu pesmeti macinati pentru tava.

Pasii retetei

1
Ciresele se spala si se aleg de simburi.
2
Tava se unge cu unt si se presoara cu pesmeti ,apoi se pun ciresele. 
Daca tava e de silicon, aceasta etapa se omite.
3
Intr-un bol se amesteca toate celelalte ingrediente.
4
Aluatul obtinut se toarna peste cirese.
5
Se da tava la cuptorul preincalzit la 200C pentru 30-35 minute.
6
Tava trebuie sa fie cu peretii putin mai inalti , in timpul coacerii tarta creste mult, dupa care se lasa la racire.
7
Presuram cu zahar tos si tarta e gata!!!!