Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Coaja confiata de portocale

Coaja confiata de portocale poate fi folosita la ornarea torturilor,prajiturilor sau bomboanelor de casa.
Coaja confiata de portocale

Ingrediente

400 gr coaja de portocale
400 gr zahar
400 ml apa

Pasii retetei

1
Portocalele se spala bine,se usuca de apa,apoi cu ajutorul unui cutit de legume se  scoate  partea portocalie a cojii,fara cea alba. Se taie fisii inguste.
2
Asa arata portocalele curatate.
3
Cintariti cita coaja aveti. Va trebui sa folositi exact atita apa si zahar mai apoi. 
Puneti cojile intr-un vas,le acoperiti cu apa,apoi la foc mic pina dau un clocot. Se varsa apa si se repeta procedura inca o data,tinindu-le la foc inca 5 minute.
4
Se face un sirop din  si zahar,cantitati egale cu coaja  de portocale(cite 400 gr in cazul meu,din 10 portocale mari).
5
Cind incepe a fierbe se adauga si coaja scursa de apa.
6
Se lasa la foc mic  cam 30 minute.Pina siropul se ingroasa.
7
Se pune in borcan uscat si se tine la frigider cam 3-4 saptamini,dupa care poate fi folosita.
8
O aroma irezistibila!