Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Cornuleţe cu arahide

Aceste cornuleţe o să vă surprindă prin gustul delicios...
Cornuleţe cu arahide

Ingrediente

300 gr margarină vegetală;
1 pahar de arahide nesărate;
1 praf de sare;
500 gr făină;
10 gr praf de copt;
8 linguri de dulceată de gutui;
coaja rasă de portocală;
zahăr pudră pentru decor.

Pasii retetei

1
Arahidele se mărunţesc cît de fin vă place.
2
Se pune într-un vas  făina,arahidele mărunţite,praful de copt şi sarea,precum şi margarina moale.
3
Se frămîntă  un aluat nu prea tare,ca să se poată întinde.
4
Dulceaţa se amestecă cu coaja de portocală.
5
Se întinde "un cerc" cu diametrul de circa 26 cm şi grosimea de 2-3 mm. Se taie în 8 părţi.
6
Spre partea mai lată se pune  puţin amestec de dulceaţă.
7
Se îndoaie colţurile.
8
Apoi se rulează.
9
Se coc în tava tapetată cu hîrtie de copt,în cuptorul preîncălzit la 190 grade cam 25 minute.
10
Se trec prin zahăr pudră.
Sînt sigură că o să vă placă.
Poftă mare!