Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Cornuri pufoase cu unt

Foarte bune,cu sau fara umplutura,pentru o gustare sau micul dejun...
Cornuri pufoase cu unt

Ingrediente

155 ml lapte;
25 gr drojdii proaspete;
1 lingurita de miere;
1 kg de faina;
2 lingurite de sare;
1,5 lingurite praf de copt;
300 gr iaurt (chisleag);
150 gr smintina acrisoara;
100 ml ulei;
200 gr unt,
Pentru umplutura (optional):
dulceata de cirese albe;
nuci.

Pasii retetei

1
Intr-un bol se amesteca 75 ml de lapte caldut,cu mierea,drojdiile si 3 linguri de faina.Sa lasa sa  creasca pina face băşici.
2
Faina ramasa se amesteca cu sarea si praful de copt.
3
In alt vas se amesteca  150 gr unt topit,smintina,iaurtul,uleiul si  80 ml de lapte.
4
Se adauga si drojdiile crescute.
5
Toata compoyitia se  toarna in vasul cu faina.
6
Se framinta bine pina se obtine un aluat neted ce nu se lipeste de miini.Se lasa sa creasca vreo 30 minute pina isi dubleaza volumul,sub un prosop,la caldut. Se mai framinta 2 minute si se mai lasa pentru 30 minute.
7
Se unge masa cu ulei.Se imparte aluatul in patru bile,se ung cu ulei si se lasa,sub prosop, sa  mai creasca 30 minute.
8
Se intinde fiecare  bila,cu grosimea de 1 cm. Se unge cu unt topit.Se lasa sa se intareasca untul. Acum le puteti rula daca nu puneti umplutura.Eu am folosit amestec de nuci cu dulceata de cirese albe.
9
Se pun in tava acoperita cu hirtie de copt si se mai lasa 30 minute. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade, cam 25-30 minute,pina se rumenesc. Se ung fierbinti cu unt.
10
Sint  delicioase! Atit calde cit si reci.
11

Si o sectiune ca sa vedeti cit sint de pufoase...Pofta mare sa aveti!