Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Costițe de porc la cuptor

O bunătate de costițe, fragede, aromate și atît de gustoase. La sigur vor fi apreciate de bărbații din casa dumneavoastră.Nu necesită mult lucru, mai bine zis răbdare și pregătirea la foc mic timp mai îndelungat.

Costițe de porc la cuptor

Ingrediente

1,5-2 kg costițe de porc;
2 linguriță paprika;
1 linguriță pudră usturoi (sau proaspăt);
1 linguriță condimentele pentru carne;
1/2 pudră ardei iute;
sucul 1/2 lămâie;
1 lingură mare miere de albine;
1 lingură ulei;
sare și piper negru;
2-3 crenguțe rozmarin.

Pasii retetei

1

Carnea se spală și se usucă. Facem un amestec din toate condimentele uscate care vă sunt pe plac, se adaugă sucul de lămâie și se unge bine cărnița.

2

După ce a stat carnea la marinat cel puțin 2 ore ( eu am lăsat pe noapte), o punem pe folia de aluminiu aranjată in tavă.Se aranjează și crenguțele de rozmarin.

3

Împachetăm bine carnea, turnăm o cană cu apă în tava și dăm la cuptor la 130-150C timp de 2 ore.

4

Facem un amestec din o lingură ulei, una de miere și o linguriță de paprika, amestecăm bine, scoatem carnea din cuptor,desfacem folia și o ungem cu acest amestec.

Se mărește focul la 200C și lăsăm carnea deschisă pentru 10 minute.

5

Întoarcem carnea pe partea opusă și repetam procedura.

6

Te lingi pe degete dragii mei...

Poftă mare!!!