Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Cozonac cu ciocolata

Daca vreti sa va surprindeti familia si invitatii de sarbatori coaceti acest fel de cozonac, cu siguranta nu veti da gres.
Cozonac cu ciocolata

Ingrediente

400gr faina;
70gr zahar;
10 gr drojdie uscata;
2 oua;
50gr unt;
60ml lapte ;
50ml apa;
UMPLUTURA DE CIOCOLATA:
20gr faina;
20gr cacao;
70gr zahar;
1 albus de ou;
80ml apa;
15 gr ciocolata neagra (3-4 patratele);
10gr unt;

Pasii retetei

1
Pentru umplutura de ciocolata amestecam mai inti ingredientele uscate. Punem albusul de ou si amestecam bine pina se omogenizeza totul.
2
Punem apa si amestecam bine.
3
Punem cratita la foc mic si fierbem, amestecind continuu. Este gata crema atunci cind trecem cu lingura prin cratita si ramine semn (adica crema nu vine inapoi).
4
Stingem focul, punem ciocolata si untul,amestecam pina acestea se topesc.
5
Lasam sa se racoreasca si o punem  in forma dreptunghiulara pe o pelicula de bucatarie, o punem in frigider.
6
Pentru aluat amestecam toate ingredientele uscate.
7
Apa, untul si laptele le incalzim putin (dar foarte putin, atit cit sa se topeasca untul).Punem ouale si batem bine.
8
Turnam totul peste ingredientele uscate.
9
Framintam aluatul. Si-l punem la cald sa creasca. Vasul il acoperim cu pelicula sau cu un stergar de bucatarie umed. In asa mod nu se usuca deasupra.
10
Aluatul a crescut si ne apucam de lucru.
11

Din aluat intindem o foaie dreptunghiulara si intr-un capat punem crema de ciocolata,ca in poza 1. Lipim bine marginile sa nu easa crema. Intindem o foaie dreptunghiulara si o inpaturim in tre. Ca in poza cu nr. 4.
12
Mai repetam procedura inca de doua,trei ori. Depinde cit de elastic este aluatul.
13
Cam asa se primeste.
14
Ceea ce am obtinut taiem in jumate dar nu pina la urma. Capetele le rasucim (parca am stoarce un stergar), si le impletim.
15
Punem la cald sa creasca cam 30 min. si acoperim cu pelicula sa nu sa se usuce deasupra. In forma am pus hirtie de copt, se poate de uns cu unt si de tapetat cu faina, alegerea va apartine.
16
Cozonacul a crescut, il ungem cu galbenusul de ou care a ramas de la crema de ciocolata, daca va pare putin galbenusul puteti sa adaugati 2-3 linguri de lapte.
17
Coacem cozonacul la foc mic ca sa ajunga bine si in mijloc. E gata atunci cind este bine rumenit deasupra.
18
Pofta buna si sarbatori fericite alaturi de cei dragi