Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Croissante cu gem

Am preparat aceasta receta si vreau sa o impart cu voi, au esit buni chiar mai buni ca cei din comert

Croissante cu gem

Ingrediente

500gr faina;
10gr drojdie uscata;
300ml lapte;
60gr zahar;
50gr unt (in aluat);
250gr unt (pentru intins aluatul);
gem (umplutura o alegeti la dorinta).

Pasii retetei

1
In faina cernuta punem drojdia, zaharul si sarea, daca o folositi in copturi, eu de exemplu nu pun.Amestecam usor. Apoi punem untul la temperatura camerei si laptele caldut. Framintam aluatul.
2
Dupa ce am framintat bine, acoperim vasul cu pelicula de bucatarie si il lasam la cald sa creasca cam 1 ora si 30 minute.
3
Intre timp pregatim untul pentru intins. Untul la temperatura camerei il intindem pe pelicula alimentara ,dindu-i o forma dreptunghiulara cu grosimea de un centimetru. Acoperim cu pelicula si il punem in frigider.
4
Dupa ce a crescut aluatul, il intindem in forma dreptunghiulara si punem untul intr-o margina si cu cealalta margina il acoperim.
5
Apasam bine marginile ca sa se lipeasca.
6
Intindem cu sucitoru,dar pastrind forma dreptunghiulara.
7
Impaturim aluatul in trei si cu ajutorul pensulei de bucatarie scuturam surplusul de faina.
8
Invelim aluatul in pelicula si-l punem in frigider pentru 30 min.
9
Repetam procedura inca de doua ori.
10
Asa rezultat am primit in final.
11
Impartim aluatul in jumate si-l invelim in pelicula, se poate de impartit si in patru (pentru ca se primesc foarte mari si este greu de lucrat pe urma). Punem in frigider pentru cel putin 3 ore.
12
Intindem foile de aluat cu sucitoru, o taiem in opt parti egale si formam cruasantele. Umplutura o luati la dorinta, eu am facut cu gem de kiwi, de visina si am facut si simpli fara umplutura.
13
Lasam sa creasca 30 min. la loc cald si ferit de curent. Ungem cruasantele cu ou batut.
14
Le coacem in rola preincalzita la 180 de grade, pina se rumenesc.
15
Pofta mare !!!