Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Fasole roșii în vin roșu

Fasole roșii- aliment minune...
*sursă importantă de vitamine din grupul B , omega 3 și 6 minunate pentru o memorie de invidiat;
*fibre vegetale suficiente pentru un tract digestiv care lucrează ca un ceas;
*sursă minunată de proteine pentru persoanele ce țin post sau cei care evită carnea din regimul lor alimentar;
*sunt bogate in antioxidanți , chiar mai mult decât afinile și cireșele , mențin tinerețea în viața ta;
*calorii reduse pentru cei ce țin la siluetă sau vor să slăbească, în plus sunt și foarte sățioase.
Ați obosit!?
Asta încă nu e tot :vitamina K, acid folic, vitamina C,calciu, fier, magneziu, seleniu,cupru,fosfor e.t.c.
Nu ezitați să o includeți in alimentație...
Fasole roșie înădușită in ceapă, vin roșu, măsline și roșii cherry... ceapă verde și un oușor moale pentru doritori...te lingi pe degete!!!

Pregatirea rețetei nu va ia mult timp în cazul în care aveti fasolea fiartă din timp.

Fasole roșii în vin roșu

Ingrediente

500gr fasole roșii fierte;
1 ceapă;
100ml vin;
300 gr. roșii cherry;
100gr măsline( am avut asorti);
câteva fire de ceapă verde;
un ou la dorință;
sare, piper negru,frunze de dafin, puțin ulei;
3 căței usturoi.

Pasii retetei

1

Ceapa și usturoiul tăiat cubulețe se călește în câteva linguri de ulei.

2

Se adaugă vinul rosu și se lasa 3-4 minute pentru evaporarea alcoolului.

Se adaugă apoi condimentele dorite și frunza de dafin.

3

Urmeaza roșiile tăiate în jumătate, după câteva minute se adaugă fasolea cu putin lichid în care au fiert...

4

Finisam cu măslinele și încă câteva minute la foc mic.

5

Decoram cu ceapă verde tocată și un ou posat.

Poftă mare!!!