Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Friptură de vițel cu quinoa

Cărnița fragedă cu aroma de vin și usturoi și renumitele semințele quinoa cu proprietăți sale miraculoase, o mada sanatoass și gustoasă.

Friptură de vițel cu quinoa

Ingrediente

1kg carne de vițel cu os;
3-4 cepe mari;
4 căței de usturoi;
1 pahar vin alb;
20 ml ulei;
150-200gr semințe quinoa;
sare și piper negru;
paprika;
cuișoare măcinate.

Pasii retetei

1

Carnea se spala bine și se usucă cu un prosop de bucătărie.

2

Coacem carnea câteva minute la foc mare in 2 linguri de ulei pină obține o crustă frumoasă.

3

In uleiul în care sa prăjit carnea punem ceapa tăiată felii și usturoiul și călim catevc minute.

4

Se pune apoi carnea peste ceapa, se sărează, se condimentează cu piper și multă paprika, puțină pudră de cuișoare. Turnăm si un pahar de vin alb, facem focul mic de tot, punem capacul și lăsăm o ora 30 minute pină varnea devine fragedă.

5

Paralel punem la foc semințele de quinoa cu cantitatea dubla de apă și puțină sare. Cind e gata se pune un grăunte de unt și e gata.

6

Se pune in farfurie după propria imaginație, am ales sa pun și câteva roșii cherry, ceva germeni de ceapă și catevc picături de sos balsamic.

7

Poftă mare tuturor!!!