Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Fursecuri "Trufe"

EXTRAORDINAR DE BUNA!!!Aceste trufe, delicioase, aromate. Se prepara simplu si repede, vi le recomand cu incredere.
Fursecuri "Trufe"

Ingrediente

Ingrediente (30-35 fursecuri):
200 g ciocolata neagra amaruie;
200 g faina;
100 g zahar tos;
50 g unt;
2 oua;
1/2 lgt. praf de copt;
Esenta de rom 1 buc 1 fiola;
sare (un virf de cutit);
100 g zahar pudra .

Pasii retetei

1
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-un vas termorezistent si se topeste impreuna cu untul. 
2
Amestecati bine pana se uniformizeaza compozitia si luati de pe foc.
3
Intr-un castron mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul pina obtinem o spuma.
4
Adaugam cite o lingura din ciocolata topita, mixind dupa fiecare.Trebuie sa ne miscam repede, ca sa nu se intareasca ciocolata, si e important sa mixam energic pentru a nu se coagula ouale din cauza ciocolatei calde.Incorporam lingura dupa lingura toata ciocolata, si picuram esenta de rom.
5
Amestecati compozitia de ciocolata cu cea de ingrediente uscate (faina si praful de copt ).Incorporam faina si amestecam bine cu o spatula.
6
Va iesi un aluat moale si placut
7
Il acoperiti cu o folie si il puneti la frigider pentru minim 2 ore.

 

8
Dupa 2 ore observati ca acesta se intareste f.bine, acum este perfect pentru a forma trufele.
9
Rupeti cate o bucata mica de aluat, formati bilute si le treceti prin zaharul pudra.

Atentie trebuie sa fie f.f.bine pudrate, cu un strat f.gros de zahar - dupa ce se coc acesta mai intra in aluat si trufele ies nu prea albe.

10
Le puneti pe parcurs ce le terminati pe o tava asternuta cu hartie de copt.

Observati ca sunt pudrate foarte intens.

11
Le coaceti 15 min la foc moderat, de 160 grade. Observati ca la coacere vor crapa putin.

Daca faceti in 2 ture trufele, pastrati la frigider aluatul.Le lasati sa se raceasca complet apoi savurati.

Se pastreaza intr-un vas acoperit cu capac.

Pofat Buna!