Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Gnocchi în sos de roșii

Gnocchi, niște pufosenii din bucătăria italiana care pot fi făcute cu cartofi, brânză , bostan, griș și multe alte ingrediente în combinație cu diferite sosuri.

Se merită de încercat!

 

Gnocchi în sos de roșii

Ingrediente

1 kg cartofi;
150-180 gr făină și încă puțin pentru lucru;
2 gălbenușuri;
ulei de măsline;
sos de roșii de casă sau 3-4 roșii răzuite;
busuioc câteva frunze;
parmezan răzuit;
2 linguri de smântână;
o ceapă mică.

Pasii retetei

1

Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă puțin sărată.

Când sunt gata se pasează și se lasă să se răcească.

2

Se adaugă apoi faina și se amestecă un aluat moale și pufos.

3

Divizăm aluatul în părți egale. Se lucrează pe masa presurată bine cu făină.

4

Facem niste codițe lungi care le tăiem cu cuticuț la distanță de aproximativ un centimetru.

5

Cu ajutorul unei furculițe facem și un desen clasic pentru gnocchi.

6

Cât punem gnocchi la fiert, pregătim si sosul de roșii.

Se călește în puțin ulei de măsline o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă apoi sosul de roșii de casă dacă aveți, dacă nu, câteva roșii răzuite.

Se lasă la foc mic câteva minute.

7

Se adaugă apoi smântâna și condimentăm după gust cu sare și piper.

8

Se adaugă apoi parmezan răzuit și busuiocul tăiat mărunt.

9

Gnocchi ,cum încep să se ridice la suprafață, sunt gata ,și le trecem cu mare îndrăzneală în sos.

10

Presuram și peste cu cașcaval, așa ca sa fie mai gustos...

Poftă bună să aveți!!!