Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Hamburger cu pui și rucola

Hamburger " sănătoși " cum zice  copilul  meu, fiind ispitit  de atâta  informație despre  Hamburger, am decis  să-i pregătesc  copilului totuși ,  sa știe  ce-i asta și  cum se mănâncă, doar că varianta sănătoasă. 

Hamburger cu pui și rucola

Ingrediente

4 chifle cu tarita;
500gr carne tocată de pui;
rucolă;
4 ouă de prepeliță;
2 castraveți murați;
4 felii de cașcaval;
1 ceapă roșie;
1 linguriță de muștar;
sare și piper negru;
2 căței de usturoi.

Pasii retetei

1

Se face un amestec din carnea tocată, muștar pastă, usturoi răzuit mărunt, sate și piper negru după gust. Amestecam bine.

2

Se dă formă rotundă tocăturii , le-am făcut destul de generoase, și se prăjesc pe ambele părți aproximativ 2 minute.

3

Întoarcem și pe cealaltă parte.

4

Punem și câte o felie de cașcaval că să se topească.

5

Chiftele se înjumătățesc in lung, desigur pot fi unse cu maioneza sau alt sos, eu însă am optat pentru varianta sănătoasă și nu am pus nimic.

6

Rucola se spală, usucă, se stropește cu suc de lămâie și puțin ulei.

7

Castraveciorii se feliază, ceapă roșie se marinează in oțet de vin.

8

Începem cu rucola (am pus una cu foi de varză chinezească pentru cei ce nu iubesc rucola).

9

Urmează pirjoala gigantă cu cașcaval.

10

Ceapa roșie.

11

Castraveții.

12

Și în final un oușor de prepeliță prăjit puțin, astfel ca să rămână gălbenușul moale sa servească drept sos.

13

Poftă mare dragii mei bucătărași!