Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Iepuraș cu ciuperci in sos alb de smântână

Pe lîngă multele rețete cu carne de iepure care deobicei sunt de tip friptură sau înădușit in sos de roșii sau măsline, incerc  să vă propun o varianta de carnită fragedă in sos cremos de smântână și cu ciuperci.Cu mare drag o recomand!

Iepuraș cu ciuperci in sos alb de smântână

Ingrediente

1 iepuraș;
300 gr ciuperci;
2 linguri făină;
400 ml lapte sau apă caldă;
2 linguri mari de smântână;
1 ceapă;
frunze de dafin, 3 cuișoare, boabe de piper negru, nucșoară măcinată;
mărar la dorința;
2-3 căței de usturoi;
2 linguri de ulei.

Pasii retetei

1

Iepurașul se spală bine și se sectioneza.

2

Se pune la fiert, cum da  primul clocot schimbăm apa , adăugăm apoi o ceapa curățită , frunze de dafin, cuișoare, boabe de piper negru, sare după gust și lăsăm pentru aproape 2 ore la foc mic până devine carnea fragedă.

3

In puțin ulei se călesc ciupercile curățite.

4

Se scot ciupercile și se pune 2 linguri de făină și se călește puțin.

5

Se adaugă apoi lapte (apă caldă) și se amestecă intens , se adaugă apoi smântâna , nucșoară măcinată, sare după gust și usturoiul mărunțit . La foc mic se amestecă până obținem un sos cremos.

6

Se pune în sos carnea de iepure (bulionul rămas e perfect pentru un orez sau supe) și ciupercile.

7

Se mai lasă pentru câteva minute la foc mic pentru  a se amesteca aromele.

8

Decorăm la dorință , un pahar cu vin alb și poftă mare!

9

Am pus din abundență mărar tocat, o gustosenie!!!