Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Khinkali (hincali) pe aburi

Khinkali sunt niste gogoși umpluți cu carne ,caracteristice pentru regiunea caucaziana, îndeosebi găsești o varietate enormă de khinkali in Georgia. Au o formă asemănătoare unei punguțe , in Georgia e o tradiție de a nu mînca vârful punguței pentru a vedea câte sau mîncat, după ce se rupe vârful se bea sucul din interior , după care se mănâncă în întregime.

Khinkali (hincali) pe aburi

Ingrediente

400 gr făină;
1-2 ouă;
apă călduță;
400-500 gr carne vită sau miel sau porc (se poate și amestec);
un mănunchi de coriandru și pătrunjel proaspăt;
1 ceapă;
semințe de chimen,piper negru, sare.

Pasii retetei

1

Aluatul se face simplul, făină se pune pe masa, se adaugă un ou și puțină apă călduță, sare și se amestecă intens până obținem un aluat elastic.

Se acoperă și se lasă cit timp ne ocupăm de umplutură.

2

Carnea tocată se amestecă cu apă rece, sare, ceapă tocată mărunt, coriandru și patrunpăt tocat. Adaugăm semințe de chimen și piper negru.

3

Din aluat se fac niște gogosi mici care se întind cu sucitorul.

4

Se pune o lingură de umplutură și se adună aluatul în formă de punguța.

5

Dacă pregătim khinkali la aburi, lăsăm o găurică in vârful punguței. Dacă intenționați să-i fierbeți, închideți găurica.

6

Aranjăm totul în aparatul ce generează aburi și-i pregătim 20-25 minute.

7

Sunt gata....

8

Se servesc cu smântână si verdeață.

Poftă mare!!!