Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Mere pere in aluat foietaj

Cel mai simplu si mai la indemana desert este desertul cu mere si pere in aluat de foietaj.
Mere pere in aluat foietaj

Ingrediente

3 pere;
2 mere;
450 gr aluat foietaj;
2 linguri mari de zahar pudra;
Dulceata de caise.

Pasii retetei

1
Curatim perele,merele de coaja si se taie in 2 . Scoatem din mijloc semintele.Intre timp decongelam aluatul.
2

Punem fructele pe aluat si dam forma lor de pere ,mere  si frunzulite.

3
Dupa ce am decupat forma, aluatul se pune in tava pe hirtie de copt.Se presoara zahar pudra si in mijloc punem dulceata.Umplutura poate sa fie dupa dorinta fiecaruia visini,nuci,stafide.
4
Acelasi proces merge  si cu merele.
5
Fiecare fruct se tae fisie atent, nu pina la sfirsit si se aseaza pe aluatul foietaj.
6
Se aranjeaza frumos in tava si se pun la copt.
7
Se coc la temperatura de 200° timp de 20-25 minute pina devin aurii .
8
Simplu, rapid si delicios!
Pofta buna!