Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Miel umplut pentru masa de Paște

Nu prea se practică pregătirea mielului în întregime, e destul de mare și este riscul de a nu se pregăti suficient.

Dar dacă faceți tot cum se cuvine, o să obțineți un produs de excepție , gustos și arătos pentru o masă mare cu oaspeții dragi...

Miel  umplut pentru masa de Paște

Ingrediente

1 miel de 3-4 kg;
500gr. tocătură de pui;
8 ouă mici sau ouă de prepeliță;
3 linguri mari cu muștar;
2 linguri amestec condimente pentru miel;
5-6 cozi de ceapă;
6-7 căței de usturoi;
2 linguri gris;
sare și piper negru proaspăt măcinat;
2lingurite paprika;
1 lingură ulei.

Pasii retetei

1

Recomand să condimentați mieluțul cu o zi înainte pentru a se marina mai bine.

Se face un amestec din muștar, amestec condimente pentru miel, paprika, piperul negru măcinat, sare, usturoi pisat sau răzuit, o lingură cu ulei.

Se unge foarte bine mieluțul în interior și exterior.

2

Pregătim și amestecul cu care umplem mielul.

Carnea tocată de pui, 3 ouă de găină, ceapă verde tocată, 2 linguri gris, măruntaiele mielului fierte și tăiate cuburi, usturoi tocat mărunt,sare și piper.

Totodată punem și celelalte ouă la fiert.

3

Umplem mielul, punem și ouăle fierte tari și curățite prin umplutură.

Coasem mielul...se învelește foarte bine în hârtie de copt umezită, apoi în folie de aluminiu.

4

A doua zi merge mielul la cuptor la 180C pentru 3h 30 minute și încă 20-30 minute dezvelit pentru o rumenire completă.

5

Nu uitați cât timp stă mielul la cuptor să turnați periodic apă în tavă.

6

Se taie ușor și frumos după ce se răcește...

Hristos a înviat!!!