Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Moelleux au chocolat

Cand vreti sa combinati pasiunea pentru ciocolata cu rafinamentul frantuzesc, incercati acest delicios "moelleux au chocolat". Este absolut divin, este rasfatul absolut pentru toti amatorii de ciocolata. Acel "je ne sais quoi" francez se regaseste chiar in miezul acestei prajituri.
Moelleux au chocolat

Ingrediente

-250 g ciocolata neagra (amaruie)
-250 g unt (sub nicio forma nu folositi margarina! )
-4 oua intregi
-4 galbenusuri de ou
-250 g zahar
-125 g faina
- putina cacao

Pasii retetei

1

Este o reteta frantuzeasca extrem de delicioasa...

Primul pas este de a conecta cuptorul la 210* C.

 

Se ung formele de care dispuneti cu unt topit si de dau la frigider pina de intareste untul , apoi se mai ung inca o data cu unt si de asemenea se da la frigider, tapetam cu cacao.

Puneti ciocolata bucatele cu untul pe bain marine si lasam pina se topesc ambele. Ouale si zaharul se zbat bine si se omogeneaza cu ciocolata si untul putin racit apoi se adauga faina in ploaie peste compozitie.

2

Umplem formele cu compozitia primita

 

Si le dam in cuptor.... Le lasati cam 8-10 minute ,depinde cit de curgatoare le doriti , eu le-am lasat cam mult pe 10 minute si nu s-au primit chiar asa cum trebuiau. Le lasati cit considerati de cuviinta. La aceste minunatii puteti prepara si un sos de capsuni, eu am avut niste capsuni si le-am zdrobit cu furculita...

 

3

 

Dupa ce le-ati scos arata cam atit de delicios. Pot sa mentionez ca nu costa intr-atit de mult, dar este foarte gustos si copiii il vor adora. Sa aveti pofta!!!