Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Mule moldovenești

Nu este sărbătoare la moldoveni care să se petreacă fără mule moldovenești, desert cald și îmbietor. Toate gospodinele au rețetele proprii , mai dulci sau mai sărate , cu stafide sau fără, sau poate semințe de mac sau aromă de vanilie... Eu țin sa va prezint o rețetă de clătite care mie m-i se pare perfectă, am preluat-o de la doamna Lidia Iliescu-Vlas , un mare mulțumesc!

Mule moldovenești

Ingrediente

1 litru lapte;
10 ouă;
10 lingurițe ulei;
10 lingurițe zahăr ( eu am pus 5, nu iubesc prea dulce);
10 linguri cu vârf făină;
un praf de sare;
vanilie la dorință;
500gr brînză de vaci + un ou+ sare+ zahăr la dorința.
unt.

Pasii retetei

1

Căutăm o cratiță în care spargem ouăle, punem sarea și zahărul , uleiul și amestecăm bine.

2

Adăugăm făina , amestecăm bine până la omogenizare.

3

Adaugăm apoi atent laptele, amestecam și aluatul e gata.

4

Facem clătitele, nu le țineți mult pe foc, adică până la rumenire, se întorc mai greu , în schimb sunt foarte fine și aurii.

5

Iată și minunăția...

6

Facem amestecul din brînză, zahăr, sare puțin (la dorință puteți adăuga stafide sau extract de vanilie).

7

Taiem clătitele în patru și procedăm ca cu sarmalele.

8

Am un minunat vas din lut care parcă dă un alt gust mâncării. Am uns-o bine cu unt și aranjăm mulele.

9

Punem și puțin unt peste.

10

Se dă la cuptor pentru 20 minute la 150C.

11

Poftă mare pentru toți!!!