Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Negresa (de post)

Un desert foarte bun pentru perioadele de post...şi nu doar...
Negresa (de post)

Ingrediente

1 pahar de apă călduţă;
1 pahar de zahăr;
0,5 pahar ulei;
4 linguri gem de caise;
3 linguri de cacao;
2 pahare de făină;
1 linguriţă de praf de copt;
120 gr de caise uscate;
100 gr de nuci mărunţite;

Pasii retetei

1
Se pun într-un vas apa,zahărul,uleiul şi gemul.
2
Se amestecă bine pînă se dizolvă zahărul.
3
Se amestecă  separat făina,praful de copt şi cacaua.
4
Se toarnă cîte  puţin compoziţia lichidă în amestecul uscat. Se amestecă bine ca să nu fie cocoloaşe.
5
Caisele se taie mărunt.
6
Caisele şi nucile se adaugă în compoziţie şi se omogenizează.
7
Se toarnă în tava tapetată cu hîrtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade,vreo 35-40 minute.Faceţi testul cu scobitoarea.
8
Cînd e răcorită,se presară cu zahăr pudră.
9
Şi o secţiune  delicioasă...