Se topește untul împreună cu uleiul. Se călește aici ceapa și usturoiul tocat foarte mărunt. Mereu se amestecă, nube nevoie să se rumenească, doar să devină translucida.
Orez basmati cu năut
Încă o rețetă garnitură cu inspirație turcească... Garantez că o să vă placă!
Cucerește și rapiditatea cu care se găsește.

Ingrediente
300gr. orez basmati;
1 cut. năut conservat ( recomand să căutați fără zahăr în componență);
10 gr. unt;
2 ling. ulei;
1 ceapă;
2 căței usturoi;
sare după gust.
Pasii retetei
1

2

Se adaugă orezul bine spălat și scurs. Se coace și el puțin pe tigaie.
3

Se adaugă năutul scurs și se sărează după gust. Se toarnă apă fierbinte peste , așa ca să acoperiți cu 2 degete ingredientele.
Nu se amestecă, se pune capacul și se face focul mic.
4

După 10-12 minute...
Se recomandă încă 5 minute fără foc sub capac.
5

Poftă bună!!!