Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Orez basmati cu năut

Încă o rețetă garnitură cu inspirație turcească... Garantez că  o să vă placă!

Cucerește și rapiditatea cu care se găsește.

Orez basmati cu năut

Ingrediente

300gr. orez basmati;
1 cut. năut conservat ( recomand să căutați fără zahăr în componență);
10 gr. unt;
2 ling. ulei;
1 ceapă;
2 căței usturoi;
sare după gust.

Pasii retetei

1

Se topește untul împreună cu uleiul. Se călește aici ceapa și usturoiul tocat foarte mărunt. Mereu se amestecă, nube nevoie să se rumenească, doar să devină translucida.

2

Se adaugă orezul bine spălat și scurs. Se coace și el puțin pe tigaie.

3

Se adaugă năutul scurs și se sărează după gust. Se toarnă apă fierbinte peste , așa ca să acoperiți cu 2 degete ingredientele.

Nu se amestecă, se pune capacul și se face focul mic.

4

După 10-12 minute...

Se recomandă încă 5 minute fără foc sub capac.

5

Poftă bună!!!