Pentru această rețetă se folosesc paste mai mărunte pe care m-am trezit că nu le am in dulap. Le-am folosit pe acestea, puțin mai mari, gustul a rămas același.
Se topește untul, se adaugă pastele și se amestecă ușor.
După vizitarea Turciei am rămas frumos uimită de multitudinea de rețete cu orez, apropo și foarte gustoase.
Rețeta cu fidea m-a cucerit din prima și mi-am propus numaidecât să o gătesc și acasă , cu atât mai mult că se gătește foarte ușor.
Pentru această rețetă se folosesc paste mai mărunte pe care m-am trezit că nu le am in dulap. Le-am folosit pe acestea, puțin mai mari, gustul a rămas același.
Se topește untul, se adaugă pastele și se amestecă ușor.
Așteptăm să se rumenească ușor, cu mare grijă, la foc mare puteți pierde momentul.
Se adaugă orezul bine spălat și mai rumenim cateva secunde.
Se adaugă apoi apă fiartă fierbinte puțin peste suprafața ingredientelor, cam 1 cm.Se adaugă sare după gust ,se face focul mic și se pune capacul.
Nu se amesteca.
Peste 7-10 minute se stinge focul și se mai lasă sub capac încă 5-10 minute.
O gustosenie!!!
Poftă mare!