Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Orez turcesc cu fidea

După vizitarea Turciei am rămas frumos uimită de multitudinea de rețete cu orez, apropo și foarte gustoase.

Rețeta cu fidea m-a cucerit din prima și mi-am propus numaidecât să o gătesc și acasă , cu atât mai mult că se gătește foarte ușor.

Orez turcesc cu fidea

Ingrediente

200 gr orez basmati;
300 gr fidea măruntă din soiuri dure de grâu;
20-30 gr unt;
sare după gust.

Pasii retetei

1

Pentru această rețetă se folosesc paste mai mărunte pe care m-am trezit că nu le am in dulap. Le-am folosit pe acestea, puțin mai mari, gustul a rămas același.

Se topește untul, se adaugă pastele și se amestecă ușor.

2

Așteptăm să se rumenească ușor, cu mare grijă, la foc mare puteți pierde momentul.

3

Se adaugă orezul bine spălat și mai rumenim cateva secunde.

Se adaugă apoi apă fiartă fierbinte puțin peste suprafața ingredientelor, cam 1 cm.Se adaugă sare după gust ,se face focul mic și se pune capacul.

Nu se amesteca.

4

Peste 7-10 minute se stinge focul și se mai lasă sub capac încă 5-10 minute.

5

O gustosenie!!!

Poftă mare!