Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Pandişpan de post cu mac şi migdale

Am vazut reţeta la emisiunea "Sare şi piper",doar că i-am dat o altă formă...E delicios...Cred că e cel mai bun pandişpan de post pe care l-am gustat...
Pandişpan de post cu mac şi migdale

Ingrediente

100 gr migdale;
100 gr zahăr;
200 gr margarină vegetală;
2 linguri de miere;
2 linguri de mac;
250 ml apă minerală;
coajă de portocală;
350 gr făină;
10 gr praf de copt;
gem de căpşuni sau zahăr pudră pentru decor.

Pasii retetei

1
Pentru început se prăjesc un pic migdalele (asta dacă nu le aveţi gata prăjite),apoi se dau prin minitocător sau maşina de tocat.
2
Se pune într-un vs zahărul şi margarina la temperatura camerei.Se mixează cîteva  clipe.
3
Se adaugă mierea şi macul şi se omogenizează.Apoi se toarnă apa minerală.
4
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt,apoi şi migdalele,omogenizînd.
5
Se coace în tava tapetată cu hîrtie de copt ,în cuptorul preîncălzit la 180 grade,timp de 35-40 minute.
6
După ce s+a răcit,se încălzeşte gemul şi se unge cu el pandişpanul.
7
Sau se presară cu zahăr pudră...Ceea ce peste gem,la mine, nu se prea observă...
Are un gust extraordinar...chiar vă recomand să-l încercaţi...Poftă mare!