Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Pelemeni trandafiri in sos roșu

De rețeta aceasta te apuci atunci când te saturi de rețeta clasică de pelemeni și dorești ceva mai multă originalitate. Mie mi-a părut că această variantă se gătește mult mai ușor și sosul de roșii da o notă dulce acrișoară perfectă pentru pelemeni.

Pelemeni trandafiri in sos roșu

Ingrediente

300 gr. carne tocată la alegere;
1 ceapă;
1ou;
200-250 gr făină;
300 ml suc de roșii;
1 lingură pastă de roșii;
1 linguriță oregano uscat;
apă călduță;
sare și piper negru;
2 linguri de ulei de măsline.

Pasii retetei

1

Cînd pregătesc aluatul îl fac mereu la ochi. Pentru colțunași și pelemeni fac un aluat foarte simplu din 2 linguri de ulei de măsline, apă călduță sare și făină cît cuprinde un aluat nu prea tare. Se lasă să se odihnească și ne ocupăm de umplutură.

2

Carnea tocată se amestecă cu un ou, sare, piper și o ceapă tocată mărunt. Amestecăm.

3

Aluatul se întinde în foi subțiri și cu un pahar mai măricel facem rondele.

4

Pe o suprafață presurată cu făină punem 4 rondele de aluat una peste alta ca în imagine.

5

Se aranjează tocătura.

6

Întoarcem aluatul parte peste parte și lipim marginea.

7

Rotim și dăm formă de trandafir.

8

Se aranjează toate florile într-un vas cu fundul gros ( ceaun sau tigaie) unsa cu ulei.

9

Facem un amestec din suc de roșii, pastă de roșii ,piper negru ,sare și oregano uscat și turnăm peste.

10

Se ține la foc mic timp de 20-25 minute.

11

Poftă mare dragilor!