Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Pestisori in sos de rosii cu morcov

Pentru toti iubitorii de pesti, inca o idee ce-i de facut cu pestisorii mici inafara de varianta prajita cu mamaliga.

Pestisori in sos de rosii cu morcov

Ingrediente

2-3 morcovi;
2 cepe mari;
suc de rosii sau 2 linguri mari de pasta de rosii;
500gr-700gr pestisori medii;
sare si piper negru dupa gust;
ulei.

Pasii retetei

1

Ceapa curatita si feliata semiluna se caleste in 2 linguri ulei.

2

Se adauga apoi morcovul razuit, se amesteca si se lasa la foc mic pina devin moi.

3

Cit timp sa celeste ceapa cu morcovul, pregatim pestii prin ai curati si spala bine.

4

Se aduga sucul de rosii (sau pasta de rosii si putina apa fierbinte)si aranjam pestisorii.Saram si piparam dupa gust.

5

Se pregatesc pestii timp de 20-25 minute sub capac la foc mic.

6

Pot fi serviti pestisorii cu mamaliga, pireu sau cum la noi in farfurie - cartof fiert si o lingura de smintina.

Pofta mare!!!