Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Plăcintă cu spanac și brânză de oi

E foarte rapidă în pregătire, e foarte crocantă, gustoasă și aromată...

O metodă pentru mămici de a introduce spanacul în alimentația copiilor.

Plăcintă cu spanac și brânză de oi

Ingrediente

1 pachet aluat Filo ( am găsit din făină integrală);
300 gr. brânză de oi;
300 gr. brânză de vaci proaspătă;
4 ouă;
1 ceapă;
ulei de măsline sau unt pentru uns foile.
nucșoară măcinată.
400gr. spanac proaspăt sau congelat;

Pasii retetei

1

Se amestecă spanacul cu brânza de oi și de vaci, adăugăm ouăle și ceapă călită în puțin ulei.

Punem nucșoară măcinată,sare nu adaug, e suficientă cea din brânza de oi, sau vedeți după gustul dumneavoastră.

2

Foile de aluat se adaugă în tava unsă cu unt topit, fiecare foaie se unge și ea.

3

După 6-8 foi se adaugă umplutura, sau o puteți pune în straturi.

4

Învelim bine plăcinta cu marginile rămase, nu uităm să le ungem cu unt și mai adăugăm câteva foi peste.

5

Înainte de a pune tava la cuptor, tăiem plăcinta după plac,e mai ușor după ce o scoatem din cuptor.

6

După 35-40 minute la 180C. plăcintă e rumenă , frumoasă, aromată și crocantă...

7

Poftă mare tuturor!!!