Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Plăcinte cu carne în lavas

Ceva mai exotic pentru plăcintele moldovenești. Ușor de pregătit, gustoase și sățioase.

Plăcinte cu carne în lavas

Ingrediente

1 pachet lavas din comerț;
500 gr carne tocată ( pui);
1 buc. praz;
2 ouă;
100 ml iaurt natural;
sare, piper negru măcinat, semințe de chimen;
ulei.

Pasii retetei

1

Prazul se curăță, se taie și se călește în două linguri cu ulei.

2

Se adaugă apoi carnea măcinată și se condimentează după gust. Recomand să folosiți și semințe de chimen care dau un gust aparte amestecului.

3

Se lasă pe foc doar câteva secunde, se stinge focul și se adaugă un ou și două linguri cu iaurt pentru ca plăcințelele să fie suculente.

4

Facem un amestec din un ou, câteva linguri iaurt și două linguri de ulei, se omogenizează bine și se utilizează amestecul pentru a unge foile de lavas.

Facem plăcintele în modul obișnuit.

5

Se aranjează în tavă și se ung și peste cu amestecul făcut anterior.

6

Se duce tava la cuptor la 180C pentru 20-25 minute.

7

Se lasa puțin să se răcească și apoi se taie după dorință.

8

Poftă mare vă zic tuturor!