Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Pliculeţe din foitaj cu mere(de post)

O minunăţie de plăcinţele,potrivite pentru o gustare cu prietenii sau la o masă de familie...Aici sînt prezentate ingredientele necesare pentru un pachet de foitaj de 800 grame.
Pliculeţe din foitaj cu mere(de post)

Ingrediente

800 gr foitaj de post;
750 gr mere Golden;
100 gr stafide;;
150 gr zahăr;
100 ml brandy;
coaja rasă de la jumătate de lămîie;
6 linguri gem de gutui;
zahăr pudră pentru decor.

Pasii retetei

1
Se pun stafidele într-un vas cu apă călduţă şi se lasă să se înmoaie cîteva minute.
2
Se curîţă merele de coajă şi de cotoare,se taie cuburi şi se pun într-un vas cu fundul mai gros.
3
Se adaugă zahărul,coaja de lămîie,stafidele înmuiate şi stoarse.
4
Se toarnă şi  100 ml de brandy.
5

 

Se pune vasul pe foc mare şi se lasă să fiarbă  circa 10 minute.

6
Se ia vasul de pe foc,se adaugă gemul,se amestecă şi se lasă să se răcească.
7
Se întinde aluatul decongelat în prealabil(eu am folosit din cel tîiat deja pătrăţele). Se taie pătrate cu latura de circa 10-12 cm. Se pune în centru cîte o linguriţă din compoziţia de mere.
8
Se lipesc colţurile în formă de plic şi se lipesc bine marginile. Dacă nu le faceţi de post,le puteţi unge cu ou bătut.
9
Se coc în tava tapetată cu hîrtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 190 grade,vreo 35 minute(pînă devin aurii).
10
Cînd sînt încă călduţe,se presară cu zahăr pudră. Se pot servi imediat sau reci,oricum sînt delicioase.
Să aveţi poftă mare!