Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Prajitura «Aricei»

Sunt niste prajituri din copilaria mea. Tin minte bine cum mi le facea mama, iar acum cu mare placere o servesc pe ea :) Sunt delicioase , incercati-le.
Prajitura «Aricei»

Ingrediente

5 oua fierte;
visine conservate;
3 linguri de smantina;
1 lingura otet;
1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
250 gr unt sau margarina;
faina;
1/3 lingurita de sare;
pentru decor :
250 gr. vafe;
1 pahar de zahar;
1 lingura de cacao;
1/2 pahar de lapte.

Pasii retetei

1
Ouale(fierte) se decojesc si se separa albusul de galbenus. Albusul il punem deoparte, galbenusul se trece prin razatoare finuta.
2
Se adauga smintina si sarea. Soda se stinge cu otet si se adauga in bol. Se mesteca bine.
3
In aceasta masa se mai adauga untul de temperatura camerei, se mesteca totul bine pana obtinem o masa omogena. Dupa care, incetisor ,adaugam faina si framintam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
4
Presuram masa cu un pic de faina si punem pe ea aluatul. Rupem din aluat bucati mici.
5
Facem din ele rondele si punem cate o visina dulce. Bilutele merg pe tava de copt tapetata cu hirtie de copt.
6
Tava o punem la cuptorul preincalzit la 200C pentru 15-20 minute.
7
Cam asa culoare specifica trebuie sa aiba cand sunt gata.  Intre timp cat se coc, ne pregatim pentru ornarea lor.
8
Vafele se razuiesc sau se dau la blender. Intr-o cratita punem laptele, zaharul si cacaoa. Aducem tot continutul cratitei pana la fierbere, la foc mic fierbem cam 5-7 minute,(daca va pare ca e cam putin lapte mai adaugati o lingura doua).Masa trebuie sa arate ca ciocolata topita.
 Luam cu clestele de bucatarie (sau 2 furculite) cate o bila si le inmuiem in pasta de cacao dupa care le tavalim prin vafe.
9
Ar fi minunat daca ati avea un ajutor la procesul de ornare, ca trebuie sa fiti foarte rapizi sa nu se intareasca pasta.
Servitele la un ceai sau cafea, sunt foarte gustoase!
Pofta Buna!