Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Prajitura cu bezea

Un desert deosebit...cu gust dulce-acrisor si aroma de caise...
Prajitura cu bezea

Ingrediente

3 oua;
250 gr zahar;
250 gr iaurt;
3 linguri de unt;
5 gr praf de copt;
1 pahar de faina;
100 gr stafide;
4-5 linguri gem de caise;
1/2 pahar de nuci maruntite;
1 plic de zahar vanilat.

Pasii retetei

1
Galbenusurile se bat bine cu 125 gr de zahar.
2
Se adauga iaurtul si untul moale,taiat cubulete. Se omogenizeaza.
3
Se adauga faina amestecata cu praful de copt,apoi si stafidele.
4
Se toarna aluatul intr-o tava dreptunghiulara(25*25 cm) tapetata cu hirtie de copt si unsa cu unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru vreo 25 minute.
5
Intre timp se incalzeste gemul la baie de aburi.
6
Albusurile se bat spuma cu 125 gr de zahar si cu zaharul vanilat.
7
Se scoate blatul fierbinte,se unge cu gem,se presoara cu nuci.
8
Se acopera cu spuma de albus.
9
Se da l cuptor pentru inca vreo 15 minute pina se rumeneste albusul. Cind se racoreste,apar deasupra  picaturi de roua.
10
Asa arata in sectiune...e tare delicios...