Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Prăjitură cu brânză

Este o prajitura foarte simpla si practica . Gustos, foarte bun desert pentru copii si pentru amatorii de mancare sanatoasa.
Prăjitură cu brânză

Ingrediente

Pentru aluat:
150 gr unt rece;
1 ou;
1 galbenus;
120 gr zahar pudra;
1 pachetel de vanilie;
125 gr de amidon;
200 gr de faina;
sare ;
1 lingurita praf de copt;
Pentru umplutura:
250 gr de zahar;
100 ml de lapte;
125 gr de faina;
coaja unei lamii;
sare ;
6 oua;
500 gr de brinza ;
30 ml de frisca.

Pasii retetei

1
Intr-un vas punem si gatim aluatul.
2
Dupa care il impartim in 2 jumatati.
3
Intindem cu sucitorul o turta de dimensiunea 24-26 cm depinde de tava care o aveti. E nevoie de o tava care se desprinde. In tava punem hirtie de copt si deasupra punem aluatul .
4
Cu jumatatea cealalta de aluat il itindem si facem o panglica inalta cit e tava si se lipeste de marginea tavei.
5
Trecem la etapa urmatoare: Intr-un bol batem aparte zararul cu 6 galbenusuri de ou si brinza (brinza nu e de casa este cumparata in cutie si e de dorit sa nu fie  grasa).
6
Apoi trecem prin razatoare coaja unei lamii.
7
Aparte batem frisca.
8
Amestecam bine frisca cu brinza.
9
Se bat bine albusurile de ou.
10
Pina devine ca o crema groasa.
11
Dupa care incet cu o lingura amestecam crema din albus cu brinza .
12
Si turnam compozitia in tava peste aluat.
13
Incalzim cuptorul la 175° si coacem prajitura 15 min. Prajitura este ridicata si bagam  virful cutitului asa sub palaria prajiturii,si taiem imprejur, astfel  ii dam aer ca  ea sa creasca mai departe uniform.
14
Dati cuptorul la 160° si mai lasati sa se coaca inca 45 min.
15
Este foarte delicioasa si are un gust fin de lamaie.
Pofta buna!!!