Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Prăjitură răzuită cu făină integrală

E o rețetă a copilăriei noastre , dar într-o haină nouă, in loc de făina albă folosim ce-a integrală, în loc de zahăr folosim miere de albine...

Prăjitură răzuită cu făină integrală

Ingrediente

400-500 gr făină integrală;
50 gr. făină albă;
2 ouă;
2 linguri miere albine;
200 gr gem la dorință;
150-180 gr unt ;
20 gr. praf de copt;
mix de semințe sau nuci.

Pasii retetei

1

Untul se topește pe baia de apă, se adaugă mierea și ouăle și se amestecă bine.

2

Se adaugă făina și praful de copt care se trece prin sită.

3

Mixăm un aluat care se modelează mai greu. Se ia a treia parte din aluat , se învelește în peliculă alimentară și se dă la congelator.

Aluatul rămas se intinde într-o foaie subțire pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ajutăm la întindere și cu degețelele...

4

Întindem un strat de gem la dorință, am folosit gem de prune fără zahăr...

Aluatul de la congelator se răzuiește peste prăjitură.

Finisăm cu un mix de semințe...

5

Prăjitura se coace la 150 C timp de 10-15 minute, depinde de cuptor....

6

Pregatiti ceaiul sau cafeaua, desertul copilărie e gata!!!