Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Prepelite cu salata de couscous

O reteta mai exotica si de mirare foarte rapida ,atit carnea de prepelita , cit si couscous-ul are nevoie de citeva minute ca sa fie gata.O reteta minunata si pentru serile romantice in doi...

Prepelite cu salata de couscous

Ingrediente

1 prepelita pentru o persoana (eu am gatit pentru doua);
150 gr. couscous;
1/2 ardei gras rosu;
un castravete;
o ceapa verde;
citeva fire de patrunjel ;
ulei de masline;
sucul la 1/2 lamiie;
condimente pentru carne;
1 lingurita cu pasta de mustar;
sare si piper negru macinat dupa gust.

Pasii retetei

1

Prepelitele se spala bine, se usuca si se taie pe linia pieptului in jumatate desfacindu-le ca in imagine.Facem un amestec de ulei de masline, mustar pasta, condimente pentru carne care va sunt pe plac , sare si piper negru macinat.Ungem din belsug prepelitele cu acest ametec si le lasam sa se marineze timp de 15 minute.

2

Se incinge o tigaie cu putin ulei si cind e suficient de fierbinte punem prepelitele intregi si le rumenim timp de 1-2 minute, nu mai mult.

3

Le intoarcem si pe cealalta parte...

4

Dupa ce obtinem o usoara rumenire, punem prepelitele la cuptorul preincalzit timp de 5-7 minute , in functie pe cit de mari sunt prepelitele.Cu mare grija sa nu uscam carnea...

5

Cit timp se gateste carnita la cuptor, ne ocupam de salata de couscous.

Couscousul se pune intr-un vas , se sareaza si se pipareaza putin si turnam apa clocotita astfel sa acopere putin crupa.

6

Se acopera vasul pentru 3-5minute.

7

Pregatim urmatoarele legume: ardei gras, castravete, o ceapa verde si e necesar patrunjel verde pentru o aroma mai buna(cu parere de rau nu-l aveam la moment), nu uitam si de sucul de lamiie.

8

Se taie totul cubulete mici.

9

Adaugam legumele la couscous , stoarcem putin suc de lamiie si o lingura de ulei de masline si amestecam totul bine.

Salata e gata.

10

Aranjam totul in farfurie, decoram dupa plac.

11

Pofta mare!!!