Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Prăjitură cu dovleac şi ciocolată

O prăjitură excelentă pentru o şezătoare între prietene sau la un ceai cu cei dragi. Ingredientele sînt pentru o prăjitură cu dimensiunile de 18X18 cm.
Prăjitură cu dovleac şi ciocolată

Ingrediente

50 gr ciocolată;
100 gr făină;
70 gr nuci mărunţite;
3 ouă;
75 gr unt la temperatura camerei;
120 gr zahăr;
200 gr dovleac ras;
100 gr ciocolată;
25 gr unt pentru glazură.

Pasii retetei

1
Ciocolata se rupe bucăţi mici.Se amestecă cu nucile mărunţite şi cu făina.
2
Untul se freacă cu zahărul,apoi se adaugă gălbenuşurile.
3
Se adaugă amestecul de făină,nuci şi ciocolată.Se omogenizează.
4
Se adaugă dovleacul ras.
5
Albuşurile se bat spumă.
6
Spuma de albuşuri se încorporează în compoziţie cu mişcări uşoare de jos în sus.
7
Se coace în tava tapetată cu hîrtie de copt,în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 35 minute.Se lasă să se răcească,apoi se taie.
8
Ciocolata se topeşte  pe aburi,se adaugă untul şi se toarnă peste prăjitură. Se lasă să se răcească.
9
E delicioasă şi caldă şi răcorită.