Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Prăjitură cu morcov şi nuci (de post)

E o prăjitură bună şi pentru cei ce vor să-şi menţină silueta pentru că nu conţine zahăr,respectiv nu e foarte dulce.Vă recomand să o faceţi înt-o tavă nu mai mare de 20 cm în diametru ca să iasă mai înaltă.
Prăjitură cu morcov şi nuci (de post)

Ingrediente

200 gr morcov;
170 gr făină;
1 pahar cu nuci mărunţite;
coaja rasă a unei jumătăţi de portocală;
4 linguri de miere;
100 ml ulei cu miros neutru;
100 ml apă minerală carbogazoasă;
1 linguriţă praf de copt;
zahăr pudră vanilat pentru decor.

Pasii retetei

1
Se amestecă mierea,uleiul,apa minerală şi se adaugă coaja de portocală.
2
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt.
3
Morcovul se curăţă şi se dă prin răzătoarea mică.
4
Se adaugă morcovul şi miezul de nucă şi se omogenizează.
5
Se taornă în tava tapetată cu hîrtie de copt,se presară cu  nuci mărunţite şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30 minute.
6

Se lasă să se răcească bine,apoi se presară cu zahăr pudră vanilat.

Să aveţi momente dulci şi în zilele de post!