Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Rață la cuptor

O gustosenie gatita la foc mic, îndelungat ...  te lingi pe degete!

Rață la cuptor

Ingrediente

o rață;
3 lingurițe muștar;
piper negru măcinat;
4-5 căței de usturoi;
2 linguri iaurt natural;
alte condimente după plac;
1 portocală;
2 lingurițe miere de albini.

Pasii retetei

1

Se face marinada din muștar, piperul negru, sare, usturoi pisat, iaurt.

Se amestecă bine și se unge foarte bine rața. 

De dorit să lasam rața în marinadă pe noapte.

2

A doua zi se împachetează rața în hârtie pentru copt umezita , se pune in tavă, se adaugă o canuta cu apa se se dă la foc mic 150C , pentru 2-30 minute, sau chiar 3 ore, depinde de rață.

3

După scurgerea timpului facem un amestec din sucul la o portocală și miere de albine, ungem rața bine, o întoarcem și pe partea opusă și o dăm la rumenit încă pentru 10 minute...

4

E foarte fragedă și aromată!

Poftă mare vă urez!