Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Ruladă cu spanac

Un aperitiv delicios, sănătos și colorat...

Ruladă cu spanac

Ingrediente

600-700 gr. tocătură de pui;
100 gr. frunze de spanac ;
2 ouă;
1/2 ardei gras;
sare și alte condimente după plac pentru carne;
o linguriță unt;
o linguriță cu amidon de porumb.

Pasii retetei

1

Carnea tocată se amestecă foarte bine cu sare, condimente preferate pentru carne, piper negru măcinat, o lingurita mică de amidon de porumb, un ou.

Paralel se spală bine frunzele de spanac și se usucă.

Pe o peliculă alimentară se pune puțin unt topit și se întinde bine, se pune apoi toată tocătura și se întinde într-un strat subțire și în formă dreptunghiulară.

Se aranjează apoi pe toată suprafața frunzele de spanac.

2

Dintr-un singur ou se  face un amestec cu sare bine bătut și prăjim o foaie de clătită pe o tigaie cu suprafața bună .

Se pune și foaia de ou peste spanac ca în imagine.

3

Urmează fâșii subțiri de ardei gras, o culoare sau două, după posibilități...

4

Cu ajutorul peliculei alimentare incercam să rotim rulada.

Rulada se lasa în peliculă bine strânsă și se dă la frigider pentru 20 minute.

5

Se scoate pelicula cu grijă și transferăm rulada de o folie de aluminiu unsa cu unt sau ulei.

Învelim atent și merge totul la cuptor la 200 C pentru 35-40 minute.

6

Iată și rulada de carne cu spanac.

Se lasa până la răcirea completă pentru a putea fi ușor de tăiat.

7

Poftă bună!!!