Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Salata alba

Este o salata originala in straturi ,dar si foarte satioasa, asa ca poate servi chiar ca minacre de baza.
Salata alba

Ingrediente

orez fiert un pafar;
fasole alba fiarta un pahar;
piept de pui fiert si taiat cuburi un pahar;
ridichie alba 2-3 bucati mici ;
oua fierte tari 4 buc ;
partile albe la ceapa verde 4-5 bucati ;
brinz atopita 170 gr ;
maioneza 200gr;
catei de usturoi 2-3 buc;
sare si piper dupa gust.

Pasii retetei

1

Pregatim ingredientele necesare.
Pentru sos amestecam maioneza cu usturoiul pisat si brinza topita.
2

Oule fierte le taiem in jumatate si alegem albusul de galbenus,un albus lasam pentru infrumusetare. Carnea de pui o taiem cuburi cit mai mici, o saram si piparam. Tocam marunt si ceapa.Ridichia alba , albusul si galbenusul il dam prin razatoare mica in farfurii diferite.Putem deja sa adunam salata.
3

Putem folosi o salatiera, sau putem aranja salata in forma de turn,ca sa se vada straturile.Pentru aceasta, putem utiliza dispozitiv special, sau daca nu-l avem , putem utiliza o sticla de plastic bine spalata, la care i-am taiat partea de jos si cea de sus.
Punem ridichia alba , ceapa si galbenusul peste care turnam sosul nostru pregatit, apoi un strat de fasole, iarasi sos,apoi carnea de pui ,sos si orez ,sos ,finisam cu albus razuit.
Decoram cu albus felii si ridichie in forma de floricele.Partea laterala o putem decora cu sos,ca si cum am proceda cu un tort.Fire de patrunjel la fel le putem utiliza in decorare.
4

Poftim salata e gata! Pofta buna!